Voittajapari Unelmien yön vietossa

Unelmien yö oli unelmien täyttymys

Voitto napsahtaa kohdalle yleensä silloin, kun sitä vähiten odottaa. Niin kävi myös Nurmijärvellä asuvalle Juho Palosaarelle, joka sai kesällä yllättäen tietää voittaneensa Tuusulan kunnan järjestämän Unelmien yö -arvonnan. Vuorokausi Tuusulanjärvellä oli hänelle ja hänen Vera-vaimolleen unelmien täyttymys.

Unelmien yön mainos tuli Juho Palosaarta vastaan keväällä netissä. Hän lähetti hakemuksen sen enempää miettimättä, ja unohti koko asian.

Juho Palosaari tunnustaa, että saatuaan tiedon voitosta, hänelle tuli aluksi hieman hölmö olo.

­– Kerroin puolisolleni Veralle, että tuli sitten osallistuttua tällaiseen kilpailuun, ja että voitto osui nyt kohdallemme, Juho Palosaari nauraa.

Unelmien yö elokuisen Tuusulanjärven rannalla oli molemmille mieluinen. Se tarkoitti Nurmijärvellä hektisiä ruuhkavuosia elävälle pariskunnalle minilomaa ja lyhyttä irtiottoa arjesta.

– Meillä on kotona kolme alle kouluikäistä poikaa. Lapset olivat vain mielissään, kun he pääsivät reissumme ajaksi serkkujen luo yökylään, Juho Palosaari kertoo.

Unelmien yön ohjelma-anti mykisti

Palosaaret tiesivät Unelmien yön ohjelmasta etukäteen vain sen, että Tuusulanjärven rannalle Fjällbon laituripaviljonkiin suunniteltu yöpyminen oli siirretty kehnon sään vuoksi Krapin Aittaan.

– Tuusula oli meille kuntana yleisesti tuttu ja olimme kierrelleet muun muassa asuntomessualueella. Mutta emme olleet tutustuneet esimerkiksi kunnan kulttuurikohteisiin sen tarkemmin, Vera Palosaari toteaa. – Voitosta kuultuamme päätimme, että emme käy kesän aikana edes Fjällbossa vaan annamme Unelmien yön yllättää meidät.

Yllättämään se totisesti pääsi. Molemmat sanovat olleensa mykistyneitä elokuun alkupuolella toteutetusta tapahtuman ohjelmasta.

– On vaikea mainita, mikä Unelmien yössä oli parasta, sillä kaikki oli. Yhdeksi kohokohdaksi voisin nostaa kuitenkin illallisen. Se nostatti tunteet pintaan. Myös aamun souturetki Tuusulanjärvellä dronekameroiden pörrätessä ympärillä jäi hyvin muistoihin, Vera Palosaari nauraa.

”On vaikea mainita, mikä Unelmien yössä oli parasta, sillä kaikki oli. Yhdeksi kohokohdaksi voisin nostaa kuitenkin illallisen. Se nostatti tunteet pintaan. Myös aamun souturetki Tuusulanjärvellä dronekameroiden pörrätessä ympärillä jäi hyvin muistoihin.”

Saako Tuusula Palosaarista uudet asukkaat?

Palosaaren pariskunnan mukaan Unelmien yö vahvisti heidän käsitystään Tuusulasta luonnonläheisenä ja kulttuuririkkaana kuntana.

– Oli hienoa aistia alueen yhteisöllisyyttä ja huomata paikallisten aito ylpeys omasta asuinympäristöstään. Tuusula on varmasti monipuolisine mahdollisuuksineen upea paikka asua, Vera Palosaari kiteyttää.

Palosaaret myöntävät, että Unelmien yö sai heidät pohtimaan myös omaa tulevaisuuden asumistaan.

– On täysin mahdollista, että voisimme asua joskus Tuusulassa omakotitalossa, vahvistaa Juho Palosaari.

Unelmien yön ohjelma

Unelmien yöhön sisältyi muun muassa seuraavanlaista ohjelmaa:

  • keskiuusmaalaisista laulajista koostuvan mieskvartetti Vakosametin rakkauslaulukonsertti Fjällbon laiturilla
  • lounas ravintola Kerhossa
  • Local Artist -kierros eli tutustuminen alueen kulttuurihistoriaan ja kulttuurikohteisiin Krapin Pajan muusikko Mikko Sirenin johdolla
  • savusauna ja hieronta Krapilla
  • illallinen Fjällbossa
  • majoittuminen Krapin Aitassa
  • souturetki Tuusulanjärvellä
  • pakohuonepeli Onnelassa
  • lounas ravintola Mankelissa.

Teksti on alun perin julkaistu Tuusulan kunnan asukaslehdessä 4/2021. Teksti: Minna Luoma. Kuva: Kari Kohvakka.