Tuusula etsii pariskuntaa viettämään Unelmien yötä Fjällbossa

Tuusulan kunta hakee pariskuntaa Fjällbossa järjestettävää elokuista Unelmien yötä varten. Kilpailu toimii lähtölaukauksena Rakkauden taiteen -teemavuodelle, jonka tavoitteena on tuoda empatiaa, lämpöä ja inspiraatiota koronaepidemian vielä leimaamaan aikaan.

Tuusulan kunta käynnisti 19.4.2021 kilpailun, jossa se etsii yhtä rohkeaa pariskuntaa viettämään Unelmien yötä Fjällbon laituripaviljongissa Tuusulanjärven rannalla. Luvassa on myös romanttista oheisohjelmaa, joka räätälöidään parille sopivaksi, korona-ajan rajoitukset huomioiden.

Haku on käynnissä toukokuun loppuun asti

Pariskunnan haku on käynnissä 19.4.2021–31.5.2021 osoitteessa www.rakkaudentaidetta.fi, ja voittaja arvotaan kilpailuun osallistuneiden ja perustelunsa jättäneiden joukosta kesäkuussa. Osallistujia pyydetään kertomaan, miksi juuri he tarvitsisivat irtioton arjesta Tuusulan maisemissa.

Huhtikuun loppuun mennessä hakemuksensa oli ehtinyt jättää jo liki parituhatta kilpailijaa, ja kilpailuun toivotaan edelleen mukaan erilaisia hakijoita ja erilaisia tarinoita ikään tai sukupuoleen katsomatta. Itse Unelmien yö toteutetaan elokuussa 2021 yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

”Pussauskoppi” tarjoaa puitteet Unelmien yölle

Fjällbossa sijaitsee vuonna 2019 rakennettu, arkkitehtuurikilpailun tuloksena syntynyt Pliplap-laituripaviljonki. Paikkakuntalaisten keskuudessa laituri tunnetaan myös Pussauskoppina. Unelmien yön ajaksi laituripaviljonki stailataan “hotellihuonesviitiksi” ja Fjällbon ranta suljetaan yöpymisen ajaksi vain pariskunnan käyttöön.

Fjällbon puistoalue on suosittu virkistysalue Tuusulanjärven rannalla. Puiston rantakallioilta ja rannan kävelypoluilla voi nauttia luonnon rauhasta ja järvimaisemista. Polun varsilta löytyy myös penkkejä ja nuotiopaikka. Puiston paikoitusalueen lähellä on uudistettu leikkipuisto leikkimökkeineen.

Fjällbo ja Tuusulanjärvi kulttuuri- ja luontokohteineen ovat Tuusulan vetovoimatekijöitä ja niihin on satsattu viime vuosina. Unelmien yö -tempauksen tavoitteena on tehdä Tuusulanjärven ympäristöä ja Tuusulaa kokonaisuudessaan tunnetuksi.

Rakkauden taidetta -teemavuosi käynnistyy

Unelmien yö -haku käynnistää Rakkauden taiteen kesän ja teemavuoden. Luvassa on tapahtumia, jotka tuovat esiin rakkauden eri ilmenemismuotoja. Toukokuussa on jo ehditty käynnistää Rakkauden kartan laatiminen. Kuntalaisia pyydetään osallistumaan kertomalla omaa sydäntään sykähdyttävimmät paikat. Myös muuta on luvassa kesän ja vuoden mittaan.

Rakkauden taidetta on osa Tuusulan käynnissä olevaa brändityötä. Kunta uudisti brändiään loppuvuonna 2018, ja uusi brändi on ohjannut kunnan markkinointiviestintää vuoden 2019 alusta alkaen. Kunnan brändissä korostuvat vahva kulttuuriperintö, luonto ja yhteisöllisyys. Keskeinen ajatus on se, että Tuusulassa voi rakentaa oman näköisensä elonkaaren – Tuusula on elämisen taidetta.

Näin osallistut: Voit hakea elokuussa 2021 järjestettävään Unelmien yö -tempaukseen verkossa osoit-teessa www.rarakkaudentaidetta.fi. Hakuaika on käynnissä 19.4–31.5.2021. Voittaja julkistetaan kesäkuussa 2021

Teksti: Paula Miettinen

Kuva: Kari Kohvakka

Teksti on julkaistu Tuusulan asukaslehdessä 2/2021, joka on julkaistu 22.5.2021. Lue koko lehti täältä.