Tonttiarvonnan voittajatyö

Tuusulan tonttiarvonnan voittajatyö esittää ”Rakkauden voimaa”

3.–30.8.2020 pidettyihin asuntomessuihin liittyen Tuusulan kunta järjesti Taiteile itsellesi tontti -arvonnan. Arvonnan voitti työ, joka kuvaa ”Rakkauden voimaa”.

Voittaja ei osaa vielä hämmästykseltään sanoa, johtaako tontin voitto rakennusprojektin aloittamiseen ja muuttamiseen Tuusulaan.

– Minulla ei ole siteitä Tuusulaan, mutta paikkakunta on mielenkiintoinen sijaintinsa puolesta. Voisin myös tutustua Tuusulanjärven taiteilijayhteisön maisemiin, tontin voittanut Nia Maria Haaranen Kouvolasta tuumii epäuskoa täynnä.

Palkintona olleen 697 neliömetrin tontin arvo on 31 275 euroa, ja kunta maksaa myös tontinluovutuksesta aiheutuvat verot ja muut kulut, noin 10 000 euroa. Kunta luovuttaa tontin voittajalle ilman rakentamisvelvoitetta, eikä rajoita sen edelleen luovuttamista.

Arvonnan voittajaksi osui taiteilija

Arvonta suoritettiin satunnaisgeneraattorin avulla ja se videoitiin kunnantalolla 22.10.2020. Voittajan valintaan eivät vaikuttaneet kilpailuun jätetyn taideteoksen ominaisuudet tai mikään itse osallistujaan liittynyt tekijä. Silti voittajaksi kulttuurikunnan kilpailussa osui juuri taiteilija.

Nia Maria Haarasen töitä on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla. Haaranen osallistui arvontaan kuvalla omasta, aivan oikeasta taideteoksestaan ”Rakkauden voima”.

– Törmäsin arvontaan, kun selailin asuntomessujen tietoja netissä. Jos emme olisi eläneet koronavirusepidemian aikaa, olisin tullut käymään, sillä olen kiinnostunut myös sisustamisesta, Haaranen kertoo.

Arvontaan oli mahdollista osallistua 31.7.–30.9. tekemällä taideteos: piirros, laulu, tanssi tai minkälainen vain taideteos oman mielikuvituksensa rajoissa. Tuusula sai määräaikaan mennessä 2 590 teosta.

Arvonta osana asuntomessuja

Tuusula järjesti tonttiarvonnan osana useiden vuosien ajan valmisteltuja asuntomessuja. Messutapahtuma nähtiin alun perinkin mahdollisuutena Tuusulan tunnettuuden ja siten vetovoiman nostamiseen.

− Arvonta oli yksi keinoistamme tuoda esiin Tuusulaa asuinpaikkana. Arvonnan palkintona oleva tontti sijaitsee Peltokaaressa, vehreällä asuinalueella Jokelassa. Jokelasta on 40 minuutin suora junayhteys Helsingin ytimeen. Toivotamme voittajalle lämpimästi onnea – ja ehdottomasti tervetuloa Tuusulaan, pormestari Arto Lindberg sanoo.

Yleisön suosikkia etsitään

Tonttiarvontaan osallistuneisiin töihin, tai otokseen niistä, pääsee nyt tutustumaan verkkogalleriassa. Yleisön suosikiksi on ehdolla 32 kansalaisten tekemää taideteosta.

Verkossa esillä olevat työt on valinnut Tuusulan museo. Taideteokset on valittu siten, että ne kuvastavat sitä monipuolisuutta, jota arvonta inspiroi.

Osallistu arvontaan

Äänestä mielestäsi parasta teosta ja voit voittaa lahjakortin Ravintola Krapihoviin! Tykkää mieleisestäsi teoksesta osoitteessa www.elamisentaidetta.fi/kansalaisgalleria ja jätä yhteystietosi verkkosivun alaosassa olevalla lomakkeella, niin olet mukana arvonnassa.

Tonttiarvonnan voittaneen Nia Maria Haarasen teoksiin voi tutustua Instagramissa osoitteessa www.instagram.com/lunamir ja taiteilijan verkkosivuilla www.niamariahaaranen.com.

Juttu on julkaistu Tuusulan kunnan asukaslehdessä 5/2020.

Teksti: Paula Miettinen