Talo kuin unelma: ”Tuusula tarjoaa meille paljon enemmän kuin osasimme haaveilla.”

Pärssisillä eletään odotuksen ja innostuksen sekavissa tunnelmissa. Vielä pitää malttaa hetki ennen kuin perhe pääsee muuttamaan unelmiensa moderniin omakotitaloon, siihen jossa on suuret ikkunat ja latomainen tunnelma. Mukaan vanhasta kodistaan he haluaisivat huoltoyhtiön, ei juuri muuta.

Muutto tarkoitta Pärssisille myös elämäntapamuutosta, siirtymää urbaanista Helsingin kantakaupunkiympäristöstä luonnonläheiseen Tuusulaan.

– Olemme molemmat hyvin kärsimättömiä ihmisiä, ja haastavinta tässä taloprojektissa on ollut ehdottomasti odottaminen. Olemme vierailleet talolla viikoittain ja seuranneet tiivisti töiden edistymistä, Julia Pärssinen kertoo.

Pärssisten perheeseen kuuluu äiti Julian ja isä Jarkon lisäksi pian kaksi vuotta täyttävä Noel ja 3,5-vuotias Oliver. Tuusulan Rykmentinpuiston asuntomessualueella sijaitsevan Dekotalo Ruutin pariskunta osti valmiina talopakettina. Kaikki lähti liikkeelle Instagramista.

– Viime elokuussa meitä vastaan tuli mainos asuntomessualueella myytävästä talosta. Ihastuimme taloon heti pelkän kuvan perusteella, koska siinä yhdistyi haaveemme modernista talosta isoine ikkunoineen sekä latomainen luonnonläheinen tunnelma, Julia kertoo.

Pariskunta pakkasi pojat autoon ja ajoi lähes siltä istumalta paikan päälle katsomaan tonttia, jossa oli jo perustukset valmiina. Kotona asiat etenivät vauhdilla.

– Otimme heti yhteyttä pankkiin ja rakennuttajiin, koska olimme varmoja, että nyt oli löytynyt koti, jossa yhdistyy kaikki haaveemme. Olimme katsoneet tontteja lähialueilta aiemmin, mutta meille sopivaa ei tuntunut olevan tarjolla. Halusimme uudelle alueelle, jossa on uuden alueen tunnelma, ja Rykmentinpuisto täytti myös nämä toiveemme, Jarkko selvittää.

Tasapainoa kiireiseen lapsiperhearkeen

Hyvä etäisyys Helsingistä, tarpeellisen tukiverkoston ja palvelujen läheisyys olivat avainasemassa, kun Jarkko ja Julia pohtivat uuden kotinsa sijaintia.

– Pienten lasten kanssa elämä on kiireistä, ja halusimme vastapainoksi kodin paikkaan, jossa liikkuminen on helppoa. Tärkeä tekijä meille on ollut myös se, että niin lapset kuin me aikuiset voimme toteuttaa itseämme vapaammin kotimme lähiympäristössä, Julia toteaa.

Julia on kasvanut Järvenpäässä, joten Tuusula ja Tuusulanjärven alue on hänelle tuttua seutua myös kulttuurimaisemien puolesta.

– Haaveenamme on hankkia maantiepyörät ja lapsille pyöräilyvaunu ja tutustua Tuusulaan ja sen lähimetsiin myös pyörän selästä. Tuusulanjärven miljöö kiehtoo meitä kovasti. On ihana ajatus, että voimme pyöräillä Järvenpäähän mummolaan Tuusulanjärven rantareittejä pitkin, Julia lisää.

Pariskunta harrastaa monipuoliesti liikuntaa, joten he arvostavat suuresti Tuusulan ja Rykmentinpuiston ulkoilu- ja urheilupaikkoja sekä läheisiä luontoalueita.

– Olen suunnistanut pienestä pitäen ja odotan innolla, mitä Tuusulan metsät minulle tarjoavat. Lisäksi odotan paluuta vanhan hiihtoharrastukseni pariin, koska Rykmentinpuistossa ladut alkavat omalta takapihalta, tosin vain, jos Suomen talvi sen mahdollistaa, Jarkko jatkaa.

Jännitystä positiivisessa potenssissa

Pärssiset kehuvat taloprojektinsa sujuneen erinomaisesti, vaikka muutamia liikkuvia jännitystekijöitä on etenkin viime metreillä ilmaantunut kuvioihin. Parhaillaan pieni kysymysmerkki on se, miten asuntomessujen aikataulun muutos tulee vaikuttamaan heidän muuttoonsa sekä lasten päiväkodin aloittamiseen.

– Se, että uusi kotimme sijaitsee asuntomessualueella, herättää meissä kuitenkin pelkästään positiivisia ajatuksia. Meistä on hienoa, että naapurusto on lähes valmis, kun vihdoin pääsemme muuttamaan, ja koko Rykmentinpuiston kehittyvä asuinalue on suunniteltu monipuoliseksi kokonaisuudeksi kaikkine palveluineen sekä leikki-, liikunta- ja virkistyspaikkoineen, Jarkko kehuu.

– Itse olen intohimoinen sisustuksen harrastaja, joten on ollut hienoa päästä mukaan projektiin, jossa sisustus on näin suuressa roolissa. Vaikka ostimme valmiin talopaketin, olemme päässeet vaikuttamaan suuresti talomme sisustukseen ja materiaalivalintoihin, Julia toteaa.

Alussa pariskunta jännitti sitä, saisivatko lapset päiväkotipaikan samasta päiväkodista. Tämä jännitys päättyi kuitenkin nopeasti, kun paikat löytyivät molemmille, ja Pärssiset pääsivät valitsemaan kahdesta lähialueen päiväkodista heille sijainniltaan paremman.

– Tällä hetkellä vaikeinta meille on se odottaminen. Joka kerta talolla vieraillessa huomamme, että pois lähteminen on entistä vaikeampaa ja vaikeampaa. Emme malttaisi millään odottaa sitä, että pääsemme kutsumaan ystäviä ja sukulaisia yökylään, ja viettämään heidän kanssaan eri tavalla aikaa kuin mitä kerrostaloelämä mahdollistaa, Julia toteaa.

Vastuu omakotitalosta herättää myös jännitystä, koska pariskunta on asunut kerrostalossa aina lapsuudenkodista poismuutosta saakka.

– Olemme vitsailleet, että jos jotain haluaisimme mukaan nykyisestä kodistamme, niin se olisi ilman muuta huoltoyhtiö, Jarkko nauraa.

– Toisaalta meille on täysin uusi ja innostava haaste tämä ensimmäinen oma piha. Jarkko on vertaillut erilaisia kasteluletkuja ja ruohonleikkureita, joille on pian kovasti tarvetta. Ja minusta on ihanaa päästä touhuamaan lasten kanssa omalle pihalle, ja nauttimaan sitä kautta kaikista eri vuodenajoista, Julia hehkuttaa.

Pärssiset myöntävät, että tekivät uuden kotinsa ostopäätöksen lähes yksinomaan talon perustella. Hiljalleen he ovat kuitenkin huomanneet, kuinka onnekkaita todella ovat.

– Tuusula tarjoaa meille asuinpaikkana paljon enemmän kuin mitä ikinä osasimme haaveilla. Olemme todella odottavaisissa tunnelmissa ja innoissamme tulevasta. Ajattelemme Tuusulasta kotikaupunkina positiivisesti ja uskomme, että se on perheellemme kaikin puolin juuri sopiva paikka asua.

Teksti: Anna Partanen
Kuva: Kari Kohvakka

Lue koko asukaslehti täältä!