Puustellinmetsän puisto kutsuu viihtymään

Rykmentinpuiston uudelle asuinalueelle rakentuva tuusulalaisten uusi julkinen puisto tarjoaa tekemistä ja toimintaa kaikenikäisille asukkaille. Monipuolinen virkistysalue on hyvä esimerkki yhteisöllisyyttä tukevasta uudisrakentamisesta, joka houkuttelee paikalle vieraita myös kauempaa.

Kun Puustellinmetsän puisto aukeaa asuntomessujen jälkeen ensi elokuussa, kuka tahansa voi hakea sieltä yrtit ruokapöytään tai raparperia piirakkaan. Hyvin suunniteltu julkinen tila aktivoi liikkumaan, leikkimään, harrastamaan lähiviljelyä tai vain olemaan.

– Kunta istuttaa hyötypuutarhaan ainakin yrttejä, hedelmäpuita ja marjapensaita, ja asukkaat voivat vuokrata alueelta myös omia viljelypalstoja, kertoo Tuusulan asuntomessujen tiedottaja Johanna Kaunisto.

Puistossa on runsaasti ajanviettomahdollisuuksia, kuten grillipaikka, penkki- ja pöytäryhmiä sekä hulevesialtaiden äärelle rakennettuja oleskelulaitureita. Lähiliikuntapaikoilta löytyy erilaisia välineitä kuntoiluun, petankikenttä, asvaltoitu ja muotoiltu parkki skuuttaukseen sekä nurmialue pelailuun.

– Erityismaininnan ansaitsee myös leikkipuiston suuri oranssi kiipeilyteline ja sen alla oleva salamanteri- sekä sudenkorentokuvioinen turva-alusta, Kaunisto jatkaa.

Ajatus on, että lähialueen asukkaat ja kauempaa tulevat voivat kohdata puistossa toisiansa, nauttia olostaan ja edistää hyvinvointiaan. Puistoon sijoitetaan myös taidetta.

Kylämäistä asumista kaupungin tuntumassa

Rykmentinpuisto on Hyrylän entistä kasarmi- ja armeijan harjoitusaluetta, joka on monelle tuusulalaiselle tuttua marja- ja sienimaastoa. Alue on laaja, kaikkiaan noin kilometrin leveä ja neljä kilometriä pitkä. Lähivuosina sinne on rakentumassa koteja jopa 15 000 asukkaalle.

– Uusi asuinalue tulee koostumaan useammasta asutuskeskittymästä, jotka muodostavat kylämäisen verkoston. Asuntomessut sijaitsevat Puustellinmetsän kaava-alueella, joka on yksi ensimmäisenä valmistuvista kylistä. Kylien väliin jätetään luonnontilaisia metsäalueita, laajoja virkistysmaita ja rakennettuja puistoja, toteaa Tuusulan asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä.

Yhteisöllisyys on ollut uuden asuinalueen suunnittelun lähtökohta jo kaavoitusvaiheessa.

– Yhteisöllisyys on tärkeä osa myös kestävän asuinalueen konseptia. Sinne
minne rakennetaan, rakennetaan tiiviisti, ja näin asutusten väliin jää hyvin tilaa laajalle puistoverkostolle, Määttä selvittää.

Tärkeä tekijä on myös se, että Rykmentinpuisto sijaitsee lähellä Tuusulan keskustaa, eli valmiina olevaa kaupunkirakennetta. Julkiset liikenneyhteydet toimivat lisäksi hyvin eri suuntiin.

Asuntomessut ovat avoinna 10.7.-9.8.2020 kuukauden joka päivä klo 10–18, lisäksi pidennettyinä iltoina keskiviikkoisin klo 21 asti.

Asuntomessujen kävijät pääsevät tutustumaan Puustellinmetsän puistoon jo asuntomessujen aikana. Siihen mennessä valmistuu neljän hehtaarin eli lähes kuuden jalkapallokentän kokoinen puisto, joka laajenee myöhemmin 14,5 hehtaariin.

Teksti: Anna Partanen

Lisätietoja: asuntomessut.fi

Lue koko lehti tästä!