Seitsemän vinkkiä Tuusulan lähimatkailuun

Vaikka harva tulee suunnitelleeksi varta vasten kesäretkeä omaan kotikuntaan, se on mahdollista. Tuusula tarjoaa suuren joukon koronaturvallisia lähimatkailuvaihtoehtoja, vaikka jopa yön yli.

Tuleva kesäkausi on edellisvuoden tapaan lähialuematkailun vuosi. Matkaillessa suositaan toimintaa ulkona sisätilojen ja väkijoukkojen sijaan. Poimi ohesta vinkit väljään ja mukavaan kesäliikkumiseen omassa kotikunnassasi Tuusulassa.

Kierrä Tuusulanjärven ympäri – ainakin kerran kesässä

Viimeistään nyt kannattaa tutustua Tuusulanjärven vaihteleviin maisemiin. Kierrä järvi juosten, kävellen tai pyöräillen. Jos et omista polkupyörää, vuokraa sähköpyörä. Sähköpyöräily itsessään on jo kokemus, ja se mahdollistaa järven kiertämisen myös perheen nuorimmille. Muista, että reitille on saatavissa myös ilmainen Citynomadi-mobiiliopastus.

Vuokraa sähköpyörä ja pyöräile päivä kotikunnassasi

Tuusulasta on mahdollisuus vuokrata useasta eri yrityksestä sähköpyöriä. Sähköpyörä tekee matkan taittamisen perinteistä pyörää kevyemmäksi ja mahdollistaa saman päivän aikana pitkänkin retken. Poikkea Hyrylästä vaikka Kellokosken ruukkimiljööseen, Jokelan vanhaan tiilitehdasympäristöön tai vaikka kahville kesäkuun alussa Sarvikallion virkistysalueelle avautuvalle kahvilavaunulle.

Yövy teltassa puussa

Kokeile yöpymistä tentsilessä, puiden varaan ripustettavassa teltassa. Tentsile-lomia tarjoaa Tuusulassa usea yrittäjä. Innokkaimmat retkeilijät varaavat itselleen paketin, johon kuuluvat yöpymisen lisäksi muun muassa ateriat ja puusauna.

Lomaile lammaspaimenena

Suositut ja yleensä nopeasti loppuun varatut maaseutujen paimenlomat ovat saapuneet myös Tuusulaan. Vietä osa lomastasi lampaita hoitaen ja paimentaen maalla Lammaskallion tilalla.

Tutustu Tuusulanjärveen soudellen

Vaikka järvi on Tuusulan keskeinen elementti, vain harva tuusulalainen on tutustunut siihen veneestä. Vuokraa soutuvene itsellesi ja perheellesi, ja poikkea vaikka Sarvikalliolla tai Halosenniemessä järveä pitkin.

Tutustu uusiin retkeilyalueisiin ja -reitteihin

Tuusulassa on muitakin retkeilyalueita kuin suosittu Sarvikallio. Oletko tutustunut Ruotsinkylän tutkimusmetsään tai Kellokosken ja Jokelan välissä olevaan Keravajokikanjoniin? Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee usean kunnan alueella, ja siitä on laadittu myös maksuton Citynomadi-mobiiliopastus. Reitti sopii erinomaisesti joko yhden tai usean päivän retkeilyyn.

Pelaa frisbeegolfia, kohota kuntoa juoksuportaissa tai suunnista

Lähialuematkailua voi harjoittaa yhden kesäillan aikana vaikka heittämällä frisbeetä Ristikiven frisbeegolfkentällä, treenaamalla kesäkuussa valmistuvissa Hyrylän juoksuportaissa tai suunnistamalla alkukesän ajan Tuusulan Voima-Veikkojen ylläpitämillä omatoimirasteilla.

Lataa maksuton Citynomadi- sovellus osoitteessa: app.citynomadi.com

Lue lisää kohteista: www.visittuusula.fi

Teksti: Minna Luoma

Kuva: Kari Kohvakka, Fjällbon laituripaviljonki

Teksti on julkaistu Tuusulan asukaslehdessä 2/2021. Lue koko lehti täällä.