Skidiviikko

Kulttuuri tulee kotiin – tapahtumapaikkana YouTube

Erilaiset tapahtumat, konsertit, luennot ovat siirtyneet korona- aikana esitettäväksi verkossa. Myös Tuusulan museo, kirjasto ja kulttuuri julkaisevat omilla YouTube-kanavillaan monenlaista sisältöä, kuten verkkokonsertteja, taidenäyttelyesittelyjä sekä virtuaalisia kirjavinkkauksia ja satutunteja.

tuusulan museon YouTube-kanavalla julkaistaan viikoittain uusia videoita ja katsottavissa on paljon aiempien vuosien julkaistua materiaalia. Halosenniemen ja Taiteilijakoti Erkkolan ollessa suljettuna koronatilanteen vuoksi, on museoiden näyttelyihin liittyvää materiaalia julkaistu kanavalla. Väinö Blomstedt 150 vuotta -puheenvuoroja ja valokuvaaja Taneli Eskolanesittelyjä Ajan virrassa -näyttelyn teemoista julkaistaan vuoroviikoin. Myös Rykmentinpuistossa olevien julkisten taideteosten taiteilijoista löytyy esittelyvideoita, tuoreimpana Kaisu Koiviston haastattelu ja Lars-Gunnar Nordströmin esittely. Kanavalta löytyy myös Taideseikkailut Halosenniemestä, joissa nukketeatterin keinoin tutustutaan Pekka Halosen maisemiin ja annetaan askarteluvinkkejä.

Musiikkielämyksiä

Tuusulan kulttuuripalvelut tarjoaa virtuaalisia musiikkielämyksiä YouTube-kanavallaan. Skidiviikolla on tulossa koko perheen verkkokonsertti Vahtikoira karkuteillä Taitelijakoti Erkkolassa, jonka ensiesitys on ke 24.3. klo 18. Kanteleensoittaja Maija Kauhasen konsertti julkaistaan 21.4. ja perinnelauluja kuullaan Henna-Maija Vannemaan haitarisäestyksellä ja Susanna Lukkarisen laulamana 19.5. Kaikista esityksistä järjestetään lisäksi taiteilijatapaaminen, ja esitystallenteet jäävät katsottavaksi myöhemmin. Kanavalta löytyy myös Tuusulan oma laulu Mun Tuusula sekä aiempia verkkokonsertteja.

Lukuvinkkejä, satutunteja

Tuusulan kirjastolla on kaksi YouTube-kanavaa: ”Tuusulan kirjastot” ja ”Tuusulan kirjaston Takku ja Jekku”. Kanavilta löydät lukuvinkkejä, opastuksia ja tarinoita sekä lapsille että aikuisille. Uusia videoita julkaistaan aktiivisesti. Virtuaalivinkkauksissa kirjaston henkilökunta suosittelee hyviä kirjoja ja innostaa lukemaan. Virtuaalisatutunteja pidetään pääosin suomeksi tai ruotsiksi, mutta taitavan satutädin repertuaarista löytyy satuilua myös muilla kielillä. Ihastuttavan uteliaitten kirjaston maskottien Takun ja Jekun seikkailut paljastavat kommellusten kautta kirjaston elämää ja ajankohtaisia tapahtumia.

Lisätietoja

Lasten oma kulttuuriviikko, ohjelmaa verkossa koko perheelle: tuusula.fi/skidiviikko

Julkaistavista videoista löytyy myös tiedot Tuusulan tapahtumakalenterin virtuaalitapahtumista osoitteesta tapahtumat.tuusula.fi.

Kirjoitus on julkaistu 20.3.2021 ilmestyneessä Elämää Tuusulassa -asukaslehdessä.