Kuva Tuusulan asuntomessualueelta 2020

Asuntomessut olivat näyteikkuna asumiseen Tuusulassa

Rykmentinpuistossa esitellyt teemat – kestävä asuminen, kyläkaupunki, energia, puurakentaminen, taide, laadukas ja yhteisöllinen lähiympäristö – vievät tuusulalaista ja suomalaista asumista eteenpäin.

Rykmentinpuistossa rakentaminen on jatkunut vahvasti Asuntomessujen jälkeen. Jo rakenteilla tai vireillä olevien asuntohankkeiden lisäksi uusia avauksia ovat Hirsitaloteollisuuden käynnistämä maailman ensimmäinen hiilineutraali asuinalue Puustellinmetsään, ja Puistokylään kaavoitettava ilmastoviisas puukyläkaupunki, johon ympäristöministeriö on myöntänyt kunnalle puurakentamisen hanketukea. Alueen kaavoitus tunnistaa trendit kestävän asumisen ja liikkumisen edistämiselle.

Kerrostalotonteille suunniteltujen asuntojen ja jo Asuntomessuilla tutuksi tulleiden kaupunkipientalojen eli townhouse-kotien ennakkomarkkinoinnista on kantautunut rakennuttajilta positiivisia viestejä kysynnästä. Luonnonläheisen ja kylämäisen asumisen, eli varsin tuusulalaisiksi tunnistettavien piirteiden yhdistyminen tiiviiseen ja kaupunkimaiseen asumiseen kiinnostaa.

Rykmentinpuiston nykyisiä ja sinne jatkossa rakentavia asukkaita ja rakennusyhtiöitä haastetaan yhä rakentamaan energia- ja ilmastoystävällisesti sekä huomioimaan työelämän murroksen tuomat muutokset. Niiden avulla luodaan tulevaisuuden kyläkaupunki.

Teksti: Johanna Kaunisto

Kuva: Kari Kohvakka

Juttu on ilmestynyt Tuusulan asukaslehden Tuusula rakentaa -osiossa 20.3.2021.