Väinö Blomstedt 150 vuotta -syntymäpäiväkonsertti Halosenniemestä

Pekka Halosen taiteilijaystävän Väinö Blomstedtin syntymästä tulee 1.4. kuluneeksi 150 vuotta. Juhlapäivänä julkaistaan konserttitallenne Halosenniemestä Tuusulan museon Youtube -kanavalla. Viulisti Mauri Saarikoski ja pianisti Kimmo Ruotsala soittavat muun muassa Jean Sibeliuksen, Oskari Merikannon ja Heino Kasken sävellyksiä. Samalla esitellään lyhyesti taidemaalari Väinö Blomstedtin elämää.

Pekka Haloselle ja Väinö Blomstedtille musiikki oli olennainen osa elämää. Halosenniemessä Pekka Halosen maalatessa vaimonsa Maija soitti pianoa taustamusiikiksi. Pekka puolestaan oli tunnettu kanteleensoittotaidoistaan. Väinö Blomstedtin perhe oli hyvin musikaalinen ja hän itse soitti taitavasti viulua.

Videot ovat Tuusulan taidemuseon/ Halosenniemen tuotantoa, jonka suunnittelusta vastaa tutkija Johanna Rinta-aho. Kuvaus, äänitys ja editointi media-assistentti Lassi Kivikangas. Kaikki näyttelyyn liittyvät videotallenteet ovat katsottavissa elokuun loppuun asti Tuusulan museon Youtube-kanavalla www.youtube.com/tuusulanmuseo. Linkit videoihin julkaistaan myös Halosenniemen verkkosivulla www.halosenniemi.fi sekä Halosenniemen Facebookissa.

Suomen valtion stipendiaatteja, kippis siis!
– Väinö Blomstedt Pekka Halosen vieraana
Avataan koronasulun päätyttyä –29.8.2021

Halosenniemi
Halosenniementie 4–6 (Rantatie), Tuusula
p. 040 314 3466
www.halosenniemi.fi
www.facebook.com/halosenniemi
www.instagram.com/halosenniemi
Tuusulan museon Youtube-kanava www.youtube.com/tuusulanmuseo

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>