Lasten ja nuorten taidetta Tuusulan sähkökaapeissa

Tuusulan kunta sekä sähköverkkoyhtiö Caruna Oy toteuttivat kevään aikana lasten ja nuorten tekemää taidetta sähkökaappeihin Tuusulan Kirkkotielle. Taidetta projektiin ovat tehneet Hyökkälän koulun ja Tuusulan kuvataidekoulun oppilaat sekä Väinölän päiväkodin, Päiväkoti Sympaatin ja Steinerpäiväkoti Pohjantähden lapset.

Projektiin haettiin kuvia lapsille ja nuorille tärkeistä asioista Tuusulassa. Teosten aiheena on Mun Tuusula; Mitä Tuusula voi lapselle olla, oma harrastus, koti, perhe, ystävät, mieluisin paikka Tuusulassa ja mitä on kiva tehdä Tuusulassa. Osallistumistöitä tuli yhteensä 168 kpl, joista Tuusulan kunnan kulttuuripalveluiden, Tuusulan kuvataidekoulun sekä Caruna Oy:n edustajat valitsivat noin 50 teosta sähkökaappeihin toteutettavaksi. Valitut teokset on siirretty digitaaliseen muotoon skannaamalla ja siitä edelleen tarrakalvolle, joka on kiinnitetty kahdeksan (8) sähkökaapin julkisivuun sekä yhteen (1) isoon muuntamoon kuvakollaasiksi aseteltuna.

Projektin julkaisua juhlitaan osana Tuusula-päivän ohjelmaa torstaina 22.7. klo 10-14 Hyökkälän koulun läheisyydessä. Paikalla on opastus sähkökaappireitille ja pääsee kysymään lisätietoa projektin toteutuksesta. Lisäksi kaikki osallistuvat työt ovat nähtävillä nettigalleriassa Tuusula-viikolla Tuusulan kunnan Flickr-sivustolla.

Tervetuloa ihastelemaan teoksia! Tapahtuman järjestää Tuusulan kulttuuripalvelut.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>