Karjalan kielen päivän konsertti: Loimolan Voima

Karjalan kielen päivää 27.11.2021 juhlitaan Loimolan Voiman konsertissa Tuusulassa. Konsertti järjestetään Rykmentinpuiston kinon salissa.

Kotoperäinen karjalan kieli on yksi Suomen uhanalaisista aarteista. Loimolan Voima on uuden karjalankielisen musiikin lipunkantaja ja samalla todiste siitä, ettei karjalaisuus ole kuollut, vaan se elää aikaansa seuraten ja jatkuvasti uudistuen myös nykyajassa.

Yhtyeen muodostavat juuriltaan suistamolaiset veljekset, Tuusulassa asuva Mika ”Miša” Saatsi ja Jyväskylässä vaikuttava Niko ”Miikku” Saatsi.

Lappeenrantalainen itämaisen tanssin esiintyjä ja opettaja Kristiina Vainikka vierailee Tuusulassa Loimolan Voiman mukana. Itämaisessa tanssissa tanssijan keho tulkitsee syvällisesti kuultua musiikkia ja se on ensisijainen arvo Kristiinan esityksissä. Hänelle on tärkeää ilmaista tunteita ja ajatuksia tanssin välityksellä sekä luoda itämaisesta tanssista tähän päivään ja paikkaan soveltuva tyyli. Karjala-folk ja itämainen tanssi on kesän 2021 esiintymisissä hurmannut ja yllättänyt kuulijoita. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä on mahdollista nähdä vielä Tuusulassa.

Yhtyeen konserteissa musiikki soljuu eteenpäin yhdessä karjalan- ja suomenkielisen tarinoinnin kanssa ainutlaatuisella tavalla. Loimolan Voima osoittaa, ettei karjalankielisen kulttuurin viimeistä sanaa ole Suomessa todellakaan vielä kirjoitettu.

Loimolan Voima juhlistaa vuoden 2020 kansanmusiikkilevypalkintoa kiertueella Sinne tänne 2021.

Liput 10 € Tuusulan verkkokaupasta. Konserttiin saapuessa esitä sähköpostiin tullut kuitti konserttilipusta. Konserttiin ei voi ostaa lippuja paikanpäällä.

”Kiertue on hionut Loimolan Voimasta timantin. Karjalaiset ovat vihdoin saaneet oman tarinansa kertojan omalla kielellä.”
– Pekka Suutari, Karjalan Heimo 9-10/20

Klikkaa itsesi konsertin Facebook-tapahtumaan ja kutsu ystäväsi mukaan: https://www.facebook.com/events/167601855291938

facebook.com/loimolanvoima
instagram.com/loimolanvoima
twitter.com/loimolanvoima

Loimolan Voiman musiikkiin voi tutustua ennalta esim. Spotifyssa ja Youtubessa ja nykykarjalaisuuteen Mišan Uusi Suistamo -podcastissa.
Loimolan Voima

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>