Ennakkovaikutusten alueellinen arviointitilaisuus – Jokelan koulukeskus

Jatkumona 16.3.2021 järjestettävälle Jokelan alueen ennakkovaikutusten arviointitilaisuudelle, järjestetään alueelliset kuntalais- ja vanhempainillat seuraavasti:

– Vanhakylä ja Perttu 13.4.2021 klo 18–19.30
– Lepola ja Kolsa 14.4.2021 klo 18–19.30
– Jokelan koulukeskus 15.4.2021 klo 18–19.30

Alueellisissa illoissa tutustutaan ajalla 16.3.–4.4.2021 toteutettavan Jokelan ennakkovaikutusten arvioinnin kyselyn tuloksiin ja keskustellaan alueellisista tarpeista.

Tilaisuus järjestetään virtuaalisesti etäyhteyden kautta. Osallistumislinkki löytyy SIIRRY VIRTUAALITAPAHTUMAAN -kohdasta.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita lasten huoltajat sekä kiinnostuneet kuntalaiset.

* * *

Taustatietoa ennakkovaikutusten arvioinnista:

Mitä on ennakkovaikutusten arviointi?

Ennakkovaikutusten arvioinnissa käydään yhdessä läpi, mitä vaikutuksia mahdollisilla palveluverkon muutoksilla on. Ennakkoarvioinnin tarkoituksena on tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi.

Ennakkovaikutusten arvioinnissa otetaan huomioon neljä näkökulmaa:
• kuntalaisvaikutukset, eli ihmisiin kohdistuvia vaikutuksia mm. hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmasta
• ympäristövaikutukset, eli ihmisten elinoloihin, terveyteen ja viihtyvyyteen, maaperään, luonnon monimuotoisuuteen, ilmastoon, maisemaan, kaupunkikuvaan tai kulttuuriperintöön kohdistuvia vaikutuksia
• organisaatio- ja henkilöstövaikutukset, eli vaikutukset eri organisaatioiden välisiin suhteisiin, organisaation tehtäviin tai menettelytapoihin, luottamuselinten toimintaan, henkilöstöön tai hallintoon
• taloudelliset vaikutukset kunnan tuloihin tai menoihin joko niitä lisäämällä tai vähentämällä.

Tärkeä osa ennakkovaikutusten arviointia on lapsivaikutusten arviointi. Lapsivaikutusten arviointi varmistaa lasten kuulemisen ja lasten oikeuksien toteutumisen päätöksenteossa.

Keskeiset Sivistyksen toimialueen kouluja koskevat palveluverkkomuutokset:

Osana Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelmaa on keväällä 2020 laadittu Jokelan koulukeskuksen strateginen kehittämissuunnitelma. Kehittämissuunnitelmassa Jokelan alueen palveluverkkoa tarkastellaan eri näkökulmista. Tämän lisäksi on tehty hiilijalanjälkilaskelma. Seuraava askel on tehdä ennakkovaikutusten arviointia eri vaihtoehdosta.

Yhtenäinen Kellokosken koulu valmistui vuonna 2018. Uuden koulukampuksen ympärille valmistuivat laajat lähiliikuntapaikat vuosina 2018 ja 2019. Koulussa toimivat vuosiluokat 1−9 ja koulu antaa opetusta myös mäntsäläläisille oppilaille.

Tuusulan kunnan palveluverkkosuunnitelmassa on hyväksytty, että Etelä-Tuusulassa Kirkonkylän koululle rakennetaan uusi Kirkonkylän kampus, johon yhdistyy myös päiväkoti ja mahdollisesti ruotsikielinen varhaiskasvatus ja perusopetus. Riihikallioon rakentuu uusi monitoimikampus nykyisen Riihikallion koulun läheisyyteen. Rykmentinpuiston monitoimikampus rakennetaan Rykmentinpuiston alueelle ja Lahelan monitoimikampus Tuusulan Lahelaan. Monio, lukio ja kulttuuritalo, valmistuu Hyrylän keskustaan. Näiden kampusten valmistuttua Tuusulan kunta luopuu Hyrylän koulukeskuksen, Hyökkälän koulukeskuksen, Vaunukankaan koulun, Ruotsinkylän koulun sekä Mikkolan koulusta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>